dijous, 17 de febrer del 2011

Aigües Tèrboles

El Parlament Europeu també té una heroïna en el món del còmic. Aigües Tèrboles es la història d'una eurodiputada preocupada per preservar la qualitat de l'aigua que inicia una croada contra els vessaments industrials. Guardonat amb el premi Alph-Art del Festival del Còmic d´Angulema (França), el còmic, editat el 2002, mostra, a través de la ficció, el dia a dia d'un eurodiputat i ajuda a entendre el funcionament de l'Eurocambra.

Llegiu el còmic atentament i no us deixeu la part final!, hi trobareu aclariments i definicions molt interessants. Cadascú de vosaltres haurà de fer com a mínim una intervenció i una réplica a algun dels vostres companys, a través dels comentaris en aquest bloc.

6 comentaris:

  1. Per començar, crec que el títol del còmic esta molt ben pensat. Aigües tèrboles, una petita història que parla d'això mateix, dels problemes de la contaminació de l'aigua, de tots els "chanchullos" que fan les empreses, i de com els diferents membres del parlament de l'Unió Europea actuen per a aturar aquest problemes.
    Al còmic apareixen persones de diferentes ètinies i com a heroïna, una dona. Potser si hagues estat un home l'heroi tot s'hagues llegit des d'un altre punt de vista.
    Crec que aquesta història deixa molt clar les contradiccions que es produeixen envers a la salvació del medi ambient, de com lluiten la sostenibilitat i els diners per a guanyar el pols als típics problemes medi ambientals. També es mostra amb claretat totes les estratègis que tenen les empreses per tal d'enfonsar a altres per quedar-se amb la majoria dels beneficis, i de com enganyen als treballadors a l'hora de possar la paraula atur de per mig.
    En la meva opinió, tindrien que haver més heroïnes com aquesta dona que ocupessin els alts càrregs i més mesures més estrictes per aturar, no tan sols la contaminació de les aigües, sino també la contaminació del medi ambient en general, si no volem acabar tant d'hora amb les reserves naturals del nostre planeta.

    ResponElimina
  2. Aquest es un còmic que ens explica una "historieta" sobre una noia que és una eurodiputada del parlament i que el que intenta és preservar la qualitat de l'aigua. La protagonista intenta aconseguir que un país tingui una aigua neta i sana per als ciutadants i mentalitzar-nos de que l'aigua (un dels recuros del medi ambient necessari per a viure) s'ha de cuidar i no malbaratar-la , ja que quan s'acabi ja no quedaran altres recursos que la substitueixin.
    Jo estic d'acord amb la Marta, el títol del comic està molt ben pensat, i té raó, hem de cuidar el nostre medi ambient, ja que quan s'acabin tots els recursos, que farem? intentem preservar i allargar la vida del nostre medi.
    Emma

    ResponElimina
  3. Aquest còmic, mostra una gran realitat del que passa avui en dia, també mostra la importància de l’aigua com a un dret i no com a un problema econòmic...
    Com a tema fonamental ha sigut el medi ambient, de com s’ha de mantenir un control estricte en aquest tema, ja que pot provocar molts problemes per a la població i per al planeta. Ja sigui quedar-nos sense aigua per culpa dels beneficis desmesurats d’uns altres que a més són capaços d’involucrar a altres empreses que no tenen la culpa per a poder seguir fent i destruint l’aigua, en el cas del còmic.
    Jo crec que tindrien que haver uns límits per a aquestes empreses d’acord amb els seus beneficis per impedir que actuïn sense fronteres, només pensant amb els seus beneficis deixant de costat: medi ambient, la societat... ja que al no tenir un límit per als beneficis moltes d’elles fan de tot i més per a créixer internament d’acord amb l’economia.

    Aquest còmic m’ha fet veure el funcionament del parlament europeu i com es prenen les decisions.
    -Alex Vall-

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb el comentari de l'Alex. Les empreses s'aprofiten massa de segons quins privilegis i només miren les seves propies butxaques. Però estic en contra en una cosa. Només parles dels controls d'aquestes empreses, però jo crec que es tindria que anar una mica més enllàr, no només exercir un control sobre aquestes, sino sobre els propis governs que permeten totes aquestes coses.

    ResponElimina
  5. En aquest còmic, la protagonista, que és una eurodiputada del parlament, ens reflexa clarament la lluita d'una persona per conservar en un futur els recursos naturals del nostre planeta, en aquest cas l'aigua. Lliuta per consciencià als ciutadans i a les empreses de que aquest bé de la naturalesa si no el cuidem en un futur més proper del que creiem s'acabarà, i només quan tinguem el problema a sobre nostre veurem que és molt important, i sense aigua no podem viure. També veiem els interessos de les grans empreses per comercià en qualsevol cosa.
    Claudia!
    Claudia

    ResponElimina